2016. április 28., csütörtök

7 spórolási tipp angliai magyaroknak

Aki jelenleg Angliában él, vagy valaha élt, azt hiszem neki nem kell magyaráznom a főcímünk, témánk jelentőségét. Az angliai megélhetési költségek s leginkább az angliai albérletek árai sokszor okoznak fejtörést nem csak az angliai magyarok, sokszor az itt született britek többségének is. Nézzük tehát át tüzetesebben, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy a magyar szemmel magasnak számító angliai bérünkből maradjon is valamennyi és tudjunk félretenni?

  • Lakhatási költségek, albérlet London és Anglia különböző területein
Az angliai magyarok többsége minimálbért keres, s ebből az összegből bizony nehéz félretenni ha Londonban él. Ha valaki nem ragaszkodik mindenáron Londonhoz, vidékre költözéssel tud a legtöbbet spórolni. Az Angliai Kisokos egyik legnépszerűbb cikkét ajánlom figyelmedbe: London vagy a vidéki Anglia?

  • Pénzküldés, nemzetközi átutalás
Sokan az otthoni hitelek miatt jöttek ki Angliába, de ha nem is ez a fő ok, az otthon élő szeretteinknek gyakran szüksége lehet a támogatásunkra. Ilyenkor jöhet jól, ha ismerjük a legolcsóbb nemzetközi pénzküldés titkát. Nem mindegy ugyanis, hogy 2 fonttért küldesz haza pénzt deviza középárfolyamon, vagy 30-50 fonttért kedvezőtlen árfolyamon. Ha te is szívesen spórolnál évente akár több száz fontot a pénzküldésen, feltétlenül olvasd el az alábbi cikket: Pénzküldés szinte bárhová külföldre - a legolcsóbban.

  • Telefonálás Angliából Magyarországra, angliai helyi hívások
Sokan előszeretettel használják a Skype vagy a Facebook messenger ingyenes szolgáltatásait, ami kitűnő abban az esetben, ha akivel beszélni szeretnénk és mi magunk is rendelkezünk jó minőségű internettel. Gyakran előfordul azonban, hogy a fentiek közül valami hibádzik. A nagymamádat nem biztos,hogy online eléred, igaz? Esetleg hivatalos ügyet kellene intézni? Ilyenkor mindenképpen jól jön, ha ismered azokat az angliai mobil telefon szolgáltatókat, akiknél egy ingyenes sim kártyával fillérekért de legalábbis néhány pennyért már hívhatod is az otthon élő családtagjaidat. Az alábbi cikket ajánljuk a témában: Mobil szolgáltatók Angliában.

  • Repülőjegy vásárlás 
Az angliai magyarok többsége évente kétszer biztosan utazik valahová repülővel - általában a nyári hónapokban és karácsonykor. Ha nem mi megyünk haza, akkor a szeretteinket repítjük ide, tehát mindenképpen jól jön ha ismerjük azokat a lehetőségeket, ahol megvehetjük a legolcsóbb repülőjegyeket. Az alábbi cikk kitűnően összefoglalta a lényeget: A legolcsóbb repülőjegyek világszerte.

  • Élelmiszer vásárlás
Nem csak élelmiszereket, hanem akár műszaki cikkeket és biztosítást is tudunk jelentős kedvezménnyel vásárolni, ha használjuk az úgynevezett cashback oldalakat. Nem azonnali kedvezményt jelentenek számodra, általában 3 hónap elteltével kapod vissza a különbözetet, de mindenképpen megéri azért a plusz 2 percért, hiszen így évente szintén több száz fontot spórolhatsz meg a vásárlásaidon. Bővebben itt: Cashback ajánlatok Angliában.
Szintén sokat spórolhattok, ha az angliai szupermarketek vevőcsalogató ajánlataival éltek, hiszen ha egy-egy bevásárlás alkalmával 10 fontot megspórolsz, éves szinten szintén több száz fontra rúghat a megtakarításod. A témáról  az alábbi cikkünkben olvashattok bővebben: Online bevásárlás Angliában.

  • Bolhapiacok
Vasárnaponként rendezik meg Angliában azokat az autós bolhapiacokat, ahol a felesleges háztartási holmikat kiárusítják a helyi lakosok. Lehet itt találni kitűnően működő műszaki cikeket már 1-2 fontért, de a gyűjtőknek is érdemes kilátogatniuk ezekre a használtcikk-piacokra, hiszen értékes holmikra is szert tehetnek már néhány fontért. Az Angliai Kisokos cikkét itt találjátok a témában: Car Boot Angliában.

  • Kultúra és szórakozás
Ha azt mondom, hogy szórakozás Angliában nem kell azonnal se a pénztárcádhoz, se a szívedhez kapni. Rengeteg olcsó és ingyenes szórakozási lehetőség, kulturális program közül választhatsz Anglia vidéki területein is és Londonban is. Ajánlom figyelmedbe az alábbi írásunkat a témában: Ingyenes programok Londonban.

Reméljük, hasznotokra válik ez a kis összefoglaló írás. :)